Hajós Eszter

Arunachala Studió

Jógaoktató

Gyerekkorom óta az életem része a színház. Az önkeresés és önkifejezés a táncon, versmondáson, éneklésen, keresztül meghatározta eddigi életemet. Színészként végeztem a Theatrum Színiakadémián, színészként, rendezőasszisztensként, színházi tolmácsként dolgoztam, dolgozom különböző alternatív és kőszínházi társulatoknál.

A találkozás a jógával meghatározó volt számomra, és a gyakorlás, azóta a mindennapjaim részévé vált. Sokunk élménye az érzés a kezdetekkor, hogy ez az ismeretlen mozgásforma csak az elmémnek új, a testemnek nagyon is ismerős, ebben érzi igazán jól magát, ez a lételeme. Ennél nagyobb megerősítésre nem volt szükségem. Önmagam keresése sokfelé vitt már, a pszichodráma, a TPW-k, a Reiki, a Reconnection, a Hellinger-féle családállítás mind újabb és újabb dolgot hívott elő bennem, értetett meg velem, mégis minden a jógához vezetett. A Mandala jógastúdióba kezdtem el jógázni, ott végeztem el Juhász Saroltánál a Gyerekjóga oktatói tanfolyamot.

Ahol számomra a színház és a jóga összeér az a gyógyítás-gyógyulás, az öntudatra, önvalóra ébredés, persze mindkettő a maga módján segíti azt. Talán igazabb, ha így fogalmazok, a színpadon, mint egy védett burokban megtehettem azt, amit az életben még nem mertem, vagy nem volt rá módom, megerősödtem általa, kiléphettem a világba, a jógával mindent, amit tanulok, már a saját életemben, nyílt terepen hasznosítom. A jóga erősített meg a felismerésben, hogy a színház milyen biztonságos gyakorlóterepet nyújt, a pillanatban, a mostban való jelenlét megtapasztalásához és gyakorlásához.