Szakszon-Konyecsni Enikő

ayurvedikus hatha jóga

Gyerekkoromtól vonz a jóga és a keleti hagyományok, de utamon mesterem, Szabó Kata indított el, 8 évvel ezelőtt. Akkor megtapasztalhattam a kismama jóga áldásait várandósan és fiam világrahozatala közben, nem sokkal később pedig jött a Hatha jóga. A gyakorlás folyamatos volt, kisebb megszakításokkal – és elhivatást éreztem a tanításra. Mesterem jóváhagyásával kezdtem tanítani, 2013. októberében, baráti körben, majd elvégeztem a klasszikus Hatha jóga oktatói tanfolyamot. Itt Ayurvedát is tanultam, amit rendszeresen használok, mikor tanácsot adok tanítványaimnak, vagy más érdeklődőknek. Mindeközben finoman ismerkedni kezdtem – érdeklődés szinten – a Kundalíni jóga hagyománnyal, s rendszeresek nálam a dinamikusabb gyakorlások is.

Mélyen érdekel a vegetáriánus konyha, a nyersételek és általában a kiegyensúlyozott táplálkozás. Gyakorlatilag versenyt főzök magammal, miközben igyekszem a megélt jó tapasztalatokat másokkal is megosztani munkám során. 🙂

Jelenleg erősen foglalkoztat a női energiák megélésének számtalan módja, a slow living, jóga és pszichológia kapcsolata, és a thai jóga-masszázs.

És pitta vagyok. Tipikus pitta 🙂